TOUSE DE TURURI: O casă din Aspen, Colorado, plină de neutroni de pământ

Este greu să spui o poveste de renaștere fără a te târî în Phoenix și apariția lui din cenușă, dar în această casă spectaculoasă din Aspen, legenda se potrivește cu adevărat. Atracția sa principală, trunchiurile naturale de copaci roșii, care încadrau camera de zi și intrarea, au fost salvate din cărbuni unui foc devastator care a răsărit prin Parcul Național Yosemite cu mulți ani în urmă.

"Bustenii uriași sunt cel mai bun element arhitectural din această casă", spune designerul Richard Hallberg, care a colaborat cu proprietarii de case din Los Angeles, Jane și Marc Nathanson, la o renovare anuală a retragerii de pe versantul munților.

Dar nu a fost întotdeauna așa. Înainte ca Hallberg să se implice, copacii, în timp ce erau maiestuoși și mai frapanți, erau subsumați într-o arhitectură de exces.

"La acea vreme existau varietăți nesfârșite de lemn galben strălucitor pretutindeni și ziduri uriașe de rocă râu", spune Hallberg. "Sa simțit mai mult ca o saună decât o casă!"

Fotoliu particularizat într-o țesătură de tip Romo; cocktail, Chista; masa, Thomas Palmer.

Mobilierul de abanos în forme organice are prezența sculpturii. Tabelul, Castelul Wendell.

Cuplul a cumpărat casa cu 17 ani în urmă de la dezvoltator. Ei au numit-o Camp JMAR - o combinație a primelor lor nume - deoarece, la acea vreme, cei trei copii activi au folosit-o ca bază pentru sporturile în aer liber. Numele s-au blocat când au devenit mai târziu bunicii lor la o pui plin de iubire. Dar, de-a lungul anilor, când cuplul a început să adune o colecție de artă contemporană de clasă mondială, ei și-au dat seama că decorarea occidentală a casei de schi necesită o revizie.

Jane la întrebat pe Hallberg, cu care lucrase în patru case anterioare, să vină la Rockies să arunce o privire. El a fost de acord. "A fost nevoie să editați, să editați, să editați", spune decoratorul din California. "Cu cât am simplificat mai mult, cu atât casa a devenit mai bogată."

Canapea personalizata dintr-o tesatura Stark; fotolii personalizate și masă pentru cocktailuri; arta, Ed Ruscha.

O bucătărie elegantă minimalistă accentuează lumina naturală. Fittinguri, Dornbracht; , Wolf.

Întreaga casă a primit o revizuire raționalizată. Podele lucioase din poliuretan au fost înlocuite cu cele matoase din lemn recuperat. Ferestrele de imagine nondescript au fost schimbate pentru ferestre înalte cu panouri din lemn natural.

În sufragerie, zidurile cu pietre cioplite au fost pictate în alb, evidențiind atât cherestele masive ale casei, cât și arta modernă incitantă. Un candelabru rustic de corn în baia principală a fost revigorat cu un strat imac de vopsea albă. Și bucătăria veche de țară (Hallberg își amintește vagă o roată de vagon) a fost transformată într-un refugiu minimalist.

"Jane are un ochi incredibil și este un colecționar strălucit de artă", spune el. "Toate lucrurile astea inutile făceau totul altceva aici să se simtă mai puțin important. Casa avea nevoie de reținere". (Când este presat, clientul îi mărturisește că ucise mereu în secret acele ziduri ale râului.)

Pat personalizat într-o lenjerie din țesături Calvin; lampă, Stripe Vintage Modern; cocktail-ul, Elizabeth Paige Smith; draperii într-o țesătură Pindler; arta, Andy Warhol.

Pat personalizat în a Calvin Fabrics lenjerie; tabelul secundar, Stephen Antonson; arta, Herb Ritts.

Este nevoie de multă înțelepciune pentru a te ridica de la picioare cu artă de mare calibru și de a muri pentru a vedea, dar interioarele aici sunt mai mult decât până la sarcină. De-a lungul casei, mobilierul elegant de culoare negru creează tapițerii palide și covoarele moi de culoare albă pentru a oferi un efect dramatic chiaroscuro. Și, la fel de mult ca Hallberg caută reținere, el nu este, de asemenea, frică să angajeze o mică dramă în situația potrivită.

În timp ce clienții săi tind să-și îndrepte atenția asupra neutralilor, el ia convins să cumpere o masă de cocktail-uri pline cu pigmenti plexiglas, pentru a se împerechea cu pictura de sânge a lui Damien Hirst în dormitorul principal. Între timp, o masă de păianjen arătată de designerul Castelul Wendell a primit un loc de onoare vizavi de ușa din față.

În cele din urmă, renovarea lui Hallberg a pus accentul pe ceea ce avea cu adevărat importanță. Fie că vă uitați la exterior în mediul alpine sau în interiorul interiorului redwood, vederea în ambele direcții este la fel de inspiratoare.

Mobilierul rustic occidental joacă împotriva unei colecții de artă contemporană cu chip-uri albastre. Mantel și fotoliu, într-o țesătură Pindler, Formații; tabel lateral de epocă; arta, Damien Hirst.

Acest articol a apărut inițial în numărul noiembrie-decembrie 2016 al VERANDA.

Loading...